Over JCI

JCI – Junior Chamber International
Een internationaal netwerk voor persoonlijke ontwikkeling, gevestigd in 110 landen met meer dan 160.000 leden. In Nederland zijn 2000 leden actief. De overeenkomst tussen de leden is dat ze zichzelf verder willen ontwikkelen en een positief verschil willen maken in hun omgeving. De missie van JCI is dan ook om jonge mensen aan te zetten tot “positieve veranderingen”. Meer informatie over JCI Nederland vind je hier.

De vier pijlers van JCI

COMMUNITY

Ben je maatschappelijk betrokken en wil je meehelpen om de wereld te verbeteren? Ben je geïnteresseerd in maatschappelijk verantwoord ondernemen? Word lid van een lokale organisatie bij jouw in de buurt en verbeter de wereld met lokale, nationale en internationale projecten. Veel projecten van lokale organisaties worden gerealiseerd door de handen uit de mouwen te steken.

TRAINING & COACHING

JCI biedt diverse trainingen aan die door de Kamer kunnen wordt ingekocht. De trainingen zijn ontstaan en worden verder ontwikkeld aan de hand van de wensen uit de Kamer. Aan sommige trainingen kunnen leden ook individueel deelnemen, zodat ze bijvoorbeeld zélf JCI Trainer kunnen worden.nternationale projecten. Veel projecten van lokale organisaties worden gerealiseerd door de handen uit de mouwen te steken.

BUSINESS

Ben je geïnteresseerd in mogelijkheden op zakelijk gebied. JCI organiseert zakelijke evenementen op lokaal, regionaal en landelijk niveau. Je krijgt er in een keer een netwerk van circa 2000 leden bij. Lid zijn van JCI schept een band en opent deuren die anders gesloten zouden blijven.

INTERNATIONAL

JCI biedt je tevens de mogelijkheid om internationale contacten op te doen of om je internationale netwerk uit te breiden via Europese Conferenties en Wereldcongressen of door het vervullen van internationale functies. Daarnaast is er een Team Internationaal die connecties legt met andere pijlers die een internationaal verlengstuk van het meer lokaal gerichte active citizenship kunnen gebruiken.

Wil je meer weten? Kijk dan op de website van JCI Nederland.