Activiteitenoverzicht

Training Effectieve Teams

2 mei. 2019 – Op donderdag 2 mei hebben wij een training Effectieve teams gevolg bij JCI trainster Berith. In deze training hebben we geleerd wat de basis principes zijn om efficiënt en effectief met een team te werken. Hierdoor zijn we in staat de dynamiek en de problemen binnen een team de herkennen en aan te pakken. Als kers op de taart heeft Berith onze lang verloren vlag teruggegeven, welke tijdelijk in de archieven van JCI ‘s-Hertogenbosch was opgeslagen!

Team-building: Escape Room Uden

11 apr. 2019 – Om onze samenwerking te testen, hebben wij met ons team een Escape room gedaan bij Escape Room Uden. De ultieme test voor onze samenwerking! De test is geslaagd, met nog 14 minuten over zijn we ontsnapt. Daarna hebben we Lotte gepind als nieuw lid van JCI De Maaskant. Lotte, welkom bij JCI!

NL Doet 2019

16 maa. 2019 – Met NL Doet hebben wij onze handen uit de mouwen gestoken bij De Boterbloem in Zeeland. De Boterbloem is ook ons goede doel dit jaar voor de Herfstrally. Op deze manier konden wij alvast kennis maken met de bewoners en de omgeving van de bewoners zien. We hebben geholpen om de gemeenschappelijke ruimtes weer lekker schoon en fris te maken. Dit samen met een aantal super enthousiaste en leuke bewoners en hun ouders en verzorgers. 

Nieuwjaarsborrel 2019

6 jan. 2019 – Tijdens de nieuwjaarsborrel in de feesttent bij de schaatsbaan in Uden (bijgewoond door oud-leden en senatoren), hebben wij afscheid genomen van een aantal vertrekkende leden. Veel van deze leden hebben de laatste jaren een goede bijdrage geleverd aan onze kamer, zodat wij ze gepind hebben tot erelid! We gaan de inbreng van deze leden missen, maar op deze manier blijven ze altijd verbonden aan de kamer. Weet zeker dat we elkaar nog vaak gaan zien op JCI activiteiten!

Wereldhandelsspel Vanderlande

19 apr. 2018 – Jong Vanderlande maakte op deze dag kennis met het Wereldhandelsspel (WHS). In de bedrijfskantine werden de diverse landen opgesteld en een korte inleiding ging het spel onder leiding van Elwin van der Hall van start. Met hulp van JCI ‘s-Hertogenbosch en JCI de Kempen (waarvoor dank!). Het werd een succesvolle avond en de deelnemers hadden het er de dag erna nog over!

ALV CRAVT

8 feb. 2018 – De tweede ALV had voor het eerst plaats op een donderdagavond en in een kroeg. Hier werden de lijnen verder uitgestippeld m.b.t. de activiteiten en commissies voor 2018. Zo zijn er drie hoofdactiviteiten dit jaar. Wederom een 1000-kansenproject, een activiteit met ouderen en de herfstrally krijgt een vervolg. Ook zijn er diverse commissies opgericht om alles in goede banen te leiden.

Herfstrally

29 okt. 2017  – De Maaskant zette een Herfstrally uit via de Maashorst naar Duitsland en terug. Doel was het ophalen van geld voor de Kinderafdeling van het Bernhoven Ziekenhuis in Uden. Met 23 wagens, van tesla’s tot een kever werd de 150 km. lange route afgelegd. In totaal leverde de rally de kinderafdeling €1252,-. Nikkie Gremmeé en Eva van Kesteren waren de vaardigste en wonnen de rally.

ALV - H32 Oss

12 apr. 2018 – In de H32 werd een korte vergadering belegt, waarna we elkaar beter leerde kennen door vragen uit een pot te trekken en die aan elkaar voor te leggen. Zo zouden de meeste een andere studie hebben gekozen als ze tijd terug konden zetten. Werden ieders pluspunten genoemd en vertelde ieder zijn meest angstige moment ooit. Aangevuld met twee flinke pannen nachos met gesmolten kaas!!!

Nieuwjaarsborrel 2018

6 jan. 2018 – Tijdens de nieuwjaarsborrel bij CRAVT in Uden (bijgewoond door oud-leden en senatoren), heeft Lobke Opsteen na haar 40e verjaardag afscheid genomen van JCI de Maaskant. Lobke heeft zich altijd vol overgave ingezet voor onze kamer, waar we haar zeer dankbaar voor zijn. We wensen haar veel succes met haar carrière. Weet zeker dat we elkaar nog vaak gaan zien op JCI activiteiten!

Wadlopen

19 aug. 2017 – Een achttal leden van JCI de Maaskant togen zaterdag 19 augustus richting Pieterburen om zich een weg door de derrie te ploegen middels een wadlooptocht. Op de heenweg was het al feest in de auto 🙂 Ondanks het weer, wat soms wat natjes was, bleef iedereen gelukkig overeind tedens dit sociale uitje. Wederom een geslaagde activiteit voor onze kamer!

Diner bij Cordial

19 mrt. 2018 – Dineren in stijl bij een sterrenrestaurant in Oss. Dat was voor de meeste van ons een noviteit. We kregen een exquise viergangenmenu bereid op een manier zoals je dat nooit zou kunnen evenaren in je eigen keuken. Een bolletje kingbrab op een bedje van wakame, sprankelende aperitiefjes en heerlijke wijntjes. Een fijne avond waar we goed van hebben genoten!

Workshop Creatief Denken

22 nov. 2017 – “Logica brengt je van A naar B, maar Verbeelding brengt je overal!” (Albert Einstein). Dat ene lumineuze idee……dat willen we allemaal, maar soms zitten we gewoon ‘vast’ in ons denken. De workshop Creatief Denken die we deden zorgde ervoor dat we los kwamen uit onze huidige denkpatronen op een speelse en praktische manier, vol met mindtricks! We kijken weer met een frisse blik naar zaken!

BBQ-ALV

10 jul. 2017 – De ALV van juli, voor het reces, was bij Lobke in Uden. Hier evalueerde we het 1000-kansen project wat door iedereen als goed geslaagd werd gezien. Er waren veel positieve reacties zowel bij de deelnemers als bij de leden. De eerste voorbereidende stappen van de Herfstrally beloven veel goeds! De BBQ was weer puik verzorgd. En tof dat er diverse senatoren en ereleden aanwezig waren!

1000 Kansenproject

mei – juni 2017  – Door middel van dit project worden werkzoekenden gedurende vijf avonden begeleid en getraind in het leren vinden van een baan. De doelgroep van 20 tot 35-jarigen sluit naadloos aan bij de leeftijdscategorie van de JCI-leden in de kamer. Naast het vergroten van de kans op een nieuwe baan voor de deelnemers helpt het daarnaast ook om JCI de Maaskant in de regio op de kaart te zetten en misschien zelfs wel om een nieuwe leden te mogen verwelkomen! Resultaat…bijna iedereen is het na het project aan werk geraakt!

EC Basel 2017

24-27 mei 2017  – En dan zit je weer op kantoor met een heleboel mooie herinneringen, want wat was het leuk..het EC in Basel.De trainingen, het eten, de stad, de keynotespeakers, nieuwe mensen ontmoet, oude contacten aangehaald, luisteren, feesten tot zwemmen en een gala aan toe! Maar vooral Nederland op de kaart gezet als een land dat het gewoon doet. Dat belooft wat tijdens het Wereldcongres.

ALV - Nieuw! Lieke en Wout

10 apr. 2017 – Twee nieuwe leden voor JCI de Maaskant tijdens deze ALV bij Misfits in Uden! Lieke van Helvoort, juriste bij Mr. Lieke en logistiek projectmanager bij Swiss Sense. En Wout Evers, Accountmanager bij Lyreco Benelux. Beide uit Uden. Daarnaast hadden we na de ALV een interessante en leerzame training over Timemanagement. Deze werd gegeven door Charlotte Winde van JCI Utrecht.

WHS op Ryla

24 mrt. 2017 – Tijdens het Roteract-event Ryla (Rotary Youth Leadership Award) bij Fitland in Oss heeft JCI de Maaskant het Wereldhandelspel verzorgd voor jongeren tussen de 18 en 26 die samen willen werken aan hun leiderschaps-kwaliteiten. Ryla is een samenwerkingsverband van Rotary Club Den Bosch-West, Oss, Oss-Maasland en Schaijk/Land van Ravenstein. Er wordt teruggekeken op een geslaagde avond!”.

ALV - Nieuw bestuur 2017

9 jan. 2017 – Tijdens de eerste ALV van 2017 vond de bestuurswissel plaats. Nachalle, Michou en Lobke droegen hun taken over aan drie nieuwe bestuursleden. Elwin van der Hall neemt de voorzittershamer over, Shirley de Koning is de nieuwe penningmeester en Margeertje Schampers is de nieuwe secretaris. Een toffe ALV, waar de nieuwe kreet van 2017 werd gepresenteerd, “Elkaar inspireren!”.

Training - Effectief onderhandelen

14 nov. 2016 – Renee van der Zwan en Kristel Jansen gaven ons de training Effectief Onderhandelen. Van confrontatie tot samenwerking. Hoe kom je tot overeenstemming? Welke conflictstijlen zijn er? En hoe werkt de Harvard-methode? Aan de hand van verschillende oefeningen zijn tijdens deze training onze onderhandelingsvaardigheden aangeslepen.

ALV - Nieuw lid - Paul van Schijndel

Maandag 10 okt. 2016  – Paul van Schijndel is tijdens de ALV gepint en lid geworden van JCI de Maaskant. Paul is sinds 7 jaar eigenaar van Invascon Internetoplossingen uit Oss. Hij bouwt daarmee websites en webshops en voorziet bedrijven in internetmarketing en content. “JCI de Maaskant is een leuke groep ondernemende mensen, de activiteiten spreken me aan en de trainingen zijn erg waardevol”, aldus Paul.

Escape Room - Ravenstein

5 juli 2016  – Met een flinke groep lieten wij ons opsluiten in de Escape Rooms van “In alle st(r)aten” in Ravenstein. Één groep in de wijnkelder, de andere groep in de boerenstal. Met nog 14 seconden op de klok lukte het de groep in de wijnkelder om het mysterie op te lossen. De groep in de boerenstal was minder fortuinlijk, maar dat mocht de pret niet drukken. Wederom een geslaagde activiteit.

Speedaten met Tom Coronel

21 april 2016  – JCI de Maaskant organiseerde speeddaten met Tom Coronel op de Osse TBL. Met een goed gevulde zaal en een enthousiaste Tom kijken we terug op een geslaagd event! Tom is een autocoureur in de WTCC-klasse en broer van de eveneens bekende Tim Coronel. Naast coureur is Coronel ook zakenman. Hij is eigenaar van de kartbaan in Huizen en mede-eigenaar van Create2Fit Webshops.

CvA Den Bosch

20-21 mei 2017 – Met als thema Sharing the Future organiseerde JCI ‘s-Hertogenbosch dit jaar het CvA met een combinatie van workshops, bedrijfsbezoeken, inspirerende sprekers en veel lol. Met op vrijdag de uitreiking van de BOV-trofee voor ondernemers en op zaterdag workshop met als thema de toekomst van ondernemen en organisaties. Met een afsluitend knalfeest in de Orangerie!

Bij Skyline FM (Reaktor)

3 apr. 2017  – Lobke en Margeertje schoven in april aan in de studio van Skyline. Zij gaven uitleg over wat JCI precies is en hoe ze er zelf mee in aanraking zijn gekomen. Ze bespraken twee projecten die op stapel stonden zoals het bezoek aan de dierentuin met bewoners van het Retraitehuis en de Odiliaflat. En het 1000-kansen project waarbij we werkloze jongeren aan een baan proberen te helpen.

Prominentendiner 2017

2 feb. 2017  – Het prominentendiner 2017 van JCI de Maaskant vond plaats in Restaurant ’t Klooster in Uden. Een bourgondische plek om tot rust te komen en te genieten. Het was een goed weerzien van oude bekenden (oud JCI-leden) en het huidige JCI-bestuur in een schitterende omgeving. Met heerlijke afwisselende gerechten en onder het genot van een goed glas wijn werkelijk een topavond!

Eet-ALV - Nieuw lid - Marieke Schepens

12 dec. 2016  – De afsluitende ALV vond plaats in het Bomenpark in Heesch. Onder het genot van een goed diner werd Marieke Schepens uit Veghel gepind als nieuw lid. Marieke werkt als Communications Officer bij Bierens Incasso Advocaten. Ze kwam in aanraking met JCI via het 1000-kansen project (waar ze heel enthousiast over is). In 2017 gaat ze dit project met andere leden opstarten voor de Maaskant.

Bedrijfsbezoek IBN Productie Veghel

Donderdag 20 okt. 2016  – Bedrijfsbezoek bij IBN Productie te Veghel. Na uitleg van Wim van Wanrooij en Corina Kersten zijn we door de het pand rondgeleid waar onder andere lampen en automatten worden geproduceerd. Een inspirerende middag waarin goed duidelijk werd hoe mensen met een beperking tot de arbeidsmarkt in staat zijn hoogwaardige producten te produceren.

Bedrijfsbezoek Kermis Uden

21 juli 2016  – JCI de Maaskant mocht een uniek kijkje nemen achter de schermen bij de Megakermis in Uden. De Gemeente Uden en de Bovak hielden een openhartig verhaal over wat er zoal komt kijken bij het houden van een kermis. Kosten, energievoorzieningen, het selecteren van attracties, veiligheid, werktijden en de voorbereidingen die een jaar in beslag nemen. Een interessante middag!

Training Effectieve Teams

13 juni 2016  – In Uden (waar we een ruimte bij Gerrits & van Gulick mochten gebruiken) hebben we een training effectieve teams gehad. Hoe stel je een team samen? Het kennen van elkaars kwaliteiten. Uitleg over de Teamfasen Forming, Norming, Storming en Performing en hoe je dit proces opnieuw start als er een nieuw teamlid bijkomt. Dit was voor ons een interessante, goed gegeven en nuttige training!

NL Doet - Hokazo

11+12 mrt. 2016 – In twee dagen tijd hebben we Dierenopvangcentrum Hokazo in Uden geholpen met het opknappen van de dierenverblijven. Er is flink geklust, de verblijven zijn allen voorzien van een nieuwe lik verf, de receptie en de deuren zijn schoongemaakt en er is een nieuwe brievenbus opgehangen. Voor Hokazo is het doel bereikt. Zij waren erg blij met de hulp en kunnen diverse klussen afstrepen van hun klussenlijst.

Aspirantenevent - Zie-ZOO

23 apr. 2017  – Met bewoners van het Retraitehuis en de Odiliaflat uit Uden brachten we een bezoek aan dierenpark Zie-ZOO. We wilden graag wat terug doen voor de ouderen en trakteerden ze op een leuk uitje. Na een goed stuk appeltaart hebben we de hele Zoo met de ouderen bewandeld en sloten af met een goede snack. De ouderen reageerden net als ons enthousiast en kijken met veel plezier terug.

Bedrijfsbezoek Ricoh

31 mrt. 2017  – Een bedrijfsbezoek bij Ricoh Europe in Bergen op Zoom. Het fonkelnieuwe Europese distributiecentrum van Ricoh. Het bedrijf houdt zich vooral bezig met office en productie printers, maar levert ook whiteboards, beamers, software, 3D-printers en cameras. Na een uitgebreide presentatie volgde een rondleiding door het immense warenhuis waar naast opslag ook de eindassemblage plaatsheeft.

CvA Gelukkig in Emmen

14 jan. 2017  – Het eerste CvA van 2017 was in WILDLANDS Emmen. JCI de Maaskant was goed vertegenwoordigd. Zo waren er inspirerende workshops met de dieren en trainingen over pitchen en voeding. Tussen de apengeluiden hebben we gedineerd op deze unieke locatie en het feest vond plaats in de speelhal waar een mooie dansvloer en DJ aanwezig waren. Een evenement om nooit meer te vergeten!

Kennisquiz JCI Quadrivium

18 nov. 2016  – JCI Quadrivium organiseerde in de Gruyterfabriek in ‘s-Hertogenbosch een kennisquiz met als goed doel het Bossche Netwerk Tegen Armoede (meer info vind je hier www.netwerktegenarmoede.nl). Tijdens deze avond werd voor dit doel ruim €3000 opgehaald. Met 6 man sterk hebben we ons bestje beentje voorgezet en sloten we deze gezellige avond af met een gedeeld 6e plek op ongeveer 16 teams!

Buitengewoon NC 2016

30 sept. – 2 okt. 2016  – Het jaarlijkse NC was dit jaar in Den Haag met als inzet lokale impact door samenwerking met o.a. het Rode Kruis en Cordaid. Via vraagstukken en projecten konden deelnemers een concrete bijdragen leveren. Een en ander afgewisseld door leuke feestjes op de Pier van Scheveningen en in Nieuwspoort. Door een grote afvaardiging vanuit JCI de Maaskant werd er een zware prijs in de wacht gesleept!

ALV - nieuw lid Shirley de Koning

11 juli 2016  – Tijdens de ALV en jaarlijkse BBQ is Shirley de Koning officieel lid geworden van JCI de Maaskant. Shirley is grafisch vormgever en eigenaar van IMSURE waar haar creativiteit perfect tot uiting komt. Voor logo’s, huisstijlen, folder, brochures en concepten moet je bij IMSURE zijn! Shirley “Ik vind JCI de Maaskant en de dingen die we doen en leren erg leuk”. Shirley, welkom!

Bedrijfsbezoek - Verspillingsfabriek

9 mei 2016  – Samen met JCI de Kempen bezochten we de Verspillingsfabriek in Veghel, onderdeel van Hutten. Jaarlijks gooien consumenten 50 kg. voedsel p.p. weg, om het nog maar niet over leveranciers te hebben. De Verspillingsfabriek doet hier wat tegen. Zo maken ze tomatensoep van alle tomatenkontjes die een grote fastfood-keten weggooit en worden hamburgerbakjes van soja gemaakt.

Training - JCI Ledenwerving

15 feb. 2016 – Een avond infotainment, mind opening, discussie en verandering gecombineerd met veel lol. We leerden elkaar als JCI-lid van de andere kant kennen en in een interactieve discussievorm werd korte metten gemaakt met “limiting believes”. Aangezien we na 2015 nog maar met een klein clubje leden over waren gebleven, kwam deze training op het juiste moment.

Wereldhandelsspel Vanderlande

19 apr. 2018 – Jong Vanderlande maakte op deze dag kennis met het Wereldhandelsspel (WHS). In de bedrijfskantine werden de diverse landen opgesteld en een korte inleiding ging het spel onder leiding van Elwin van der Hall van start. Met hulp van JCI ‘s-Hertogenbosch en JCI de Kempen (waarvoor dank!). Het werd een succesvolle avond en de deelnemers hadden het er de dag erna nog over!

ALV - H32 Oss

12 apr. 2018 – In de H32 werd een korte vergadering belegt, waarna we elkaar beter leerde kennen door vragen uit een pot te trekken en die aan elkaar voor te leggen. Zo zouden de meeste een andere studie hebben gekozen als ze tijd terug konden zetten. Werden ieders pluspunten genoemd en vertelde ieder zijn meest angstige moment ooit. Aangevuld met twee flinke pannen nachos met gesmolten kaas!!!

Diner bij Cordial

19 mrt. 2018 – Dineren in stijl bij een sterrenrestaurant in Oss. Dat was voor de meeste van ons een noviteit. We kregen een exquise viergangenmenu bereid op een manier zoals je dat nooit zou kunnen evenaren in je eigen keuken. Een bolletje kingbrab op een bedje van wakame, sprankelende aperitiefjes en heerlijke wijntjes. Een fijne avond waar we goed van hebben genoten!

ALV CRAVT

8 feb. 2018 – De tweede ALV had voor het eerst plaats op een donderdagavond en in een kroeg. Hier werden de lijnen verder uitgestippeld m.b.t. de activiteiten en commissies voor 2018. Zo zijn er drie hoofdactiviteiten dit jaar. Wederom een 1000-kansenproject, een activiteit met ouderen en de herfstrally krijgt een vervolg. Ook zijn er diverse commissies opgericht om alles in goede banen te leiden.

Nieuwjaarsborrel 2018

6 jan. 2018 – Tijdens de nieuwjaarsborrel bij CRAVT in Uden (bijgewoond door oud-leden en senatoren), heeft Lobke Opsteen na haar 40e verjaardag afscheid genomen van JCI de Maaskant. Lobke heeft zich altijd vol overgave ingezet voor onze kamer, waar we haar zeer dankbaar voor zijn. We wensen haar veel succes met haar carrière. Weet zeker dat we elkaar nog vaak gaan zien op JCI activiteiten!

Workshop Creatief Denken

22 nov. 2017 – “Logica brengt je van A naar B, maar Verbeelding brengt je overal!” (Albert Einstein). Dat ene lumineuze idee……dat willen we allemaal, maar soms zitten we gewoon ‘vast’ in ons denken. De workshop Creatief Denken die we deden zorgde ervoor dat we los kwamen uit onze huidige denkpatronen op een speelse en praktische manier, vol met mindtricks! We kijken weer met een frisse blik naar zaken!

Herfstrally

29 okt. 2017  – De Maaskant zette een Herfstrally uit via de Maashorst naar Duitsland en terug. Doel was het ophalen van geld voor de Kinderafdeling van het Bernhoven Ziekenhuis in Uden. Met 23 wagens, van tesla’s tot een kever werd de 150 km. lange route afgelegd. In totaal leverde de rally de kinderafdeling €1252,-. Nikkie Gremmeé en Eva van Kesteren waren de vaardigste en wonnen de rally.

Wadlopen

19 aug. 2017 – Een achttal leden van JCI de Maaskant togen zaterdag 19 augustus richting Pieterburen om zich een weg door de derrie te ploegen middels een wadlooptocht. Op de heenweg was het al feest in de auto 🙂 Ondanks het weer, wat soms wat natjes was, bleef iedereen gelukkig overeind tedens dit sociale uitje. Wederom een geslaagde activiteit voor onze kamer!

BBQ-ALV

10 jul. 2017 – De ALV van juli, voor het reces, was bij Lobke in Uden. Hier evalueerde we het 1000-kansen project wat door iedereen als goed geslaagd werd gezien. Er waren veel positieve reacties zowel bij de deelnemers als bij de leden. De eerste voorbereidende stappen van de Herfstrally beloven veel goeds! De BBQ was weer puik verzorgd. En tof dat er diverse senatoren en ereleden aanwezig waren!

1000 Kansenproject

mei – juni 2017  – Door middel van dit project worden werkzoekenden gedurende vijf avonden begeleid en getraind in het leren vinden van een baan. De doelgroep van 20 tot 35-jarigen sluit naadloos aan bij de leeftijdscategorie van de JCI-leden in de kamer. Naast het vergroten van de kans op een nieuwe baan voor de deelnemers helpt het daarnaast ook om JCI de Maaskant in de regio op de kaart te zetten en misschien zelfs wel om een nieuwe leden te mogen verwelkomen! Resultaat…bijna iedereen is het na het project aan werk geraakt!

EC Basel 2017

24-27 mei 2017  – En dan zit je weer op kantoor met een heleboel mooie herinneringen, want wat was het leuk..het EC in Basel.De trainingen, het eten, de stad, de keynotespeakers, nieuwe mensen ontmoet, oude contacten aangehaald, luisteren, feesten tot zwemmen en een gala aan toe! Maar vooral Nederland op de kaart gezet als een land dat het gewoon doet. Dat belooft wat tijdens het Wereldcongres.

CvA Den Bosch

20-21 mei 2017 – Met als thema Sharing the Future organiseerde JCI ‘s-Hertogenbosch dit jaar het CvA met een combinatie van workshops, bedrijfsbezoeken, inspirerende sprekers en veel lol. Met op vrijdag de uitreiking van de BOV-trofee voor ondernemers en op zaterdag workshop met als thema de toekomst van ondernemen en organisaties. Met een afsluitend knalfeest in de Orangerie!

Aspirantenevent - Zie-ZOO

23 apr. 2017  – Met bewoners van het Retraitehuis en de Odiliaflat uit Uden brachten we een bezoek aan dierenpark Zie-ZOO. We wilden graag wat terug doen voor de ouderen en trakteerden ze op een leuk uitje. Na een goed stuk appeltaart hebben we de hele Zoo met de ouderen bewandeld en sloten af met een goede snack. De ouderen reageerden net als ons enthousiast en kijken met veel plezier terug.

ALV - Nieuw! Lieke en Wout

10 apr. 2017 – Twee nieuwe leden voor JCI de Maaskant tijdens deze ALV bij Misfits in Uden! Lieke van Helvoort, juriste bij Mr. Lieke en logistiek projectmanager bij Swiss Sense. En Wout Evers, Accountmanager bij Lyreco Benelux. Beide uit Uden. Daarnaast hadden we na de ALV een interessante en leerzame training over Timemanagement. Deze werd gegeven door Charlotte Winde van JCI Utrecht.

Bij Skyline FM (Reaktor)

3 apr. 2017  – Lobke en Margeertje schoven in april aan in de studio van Skyline. Zij gaven uitleg over wat JCI precies is en hoe ze er zelf mee in aanraking zijn gekomen. Ze bespraken twee projecten die op stapel stonden zoals het bezoek aan de dierentuin met bewoners van het Retraitehuis en de Odiliaflat. En het 1000-kansen project waarbij we werkloze jongeren aan een baan proberen te helpen.

Bedrijfsbezoek Ricoh

31 mrt. 2017  – Een bedrijfsbezoek bij Ricoh Europe in Bergen op Zoom. Het fonkelnieuwe Europese distributiecentrum van Ricoh. Het bedrijf houdt zich vooral bezig met office en productie printers, maar levert ook whiteboards, beamers, software, 3D-printers en cameras. Na een uitgebreide presentatie volgde een rondleiding door het immense warenhuis waar naast opslag ook de eindassemblage plaatsheeft.

WHS op Ryla

24 mrt. 2017 – Tijdens het Roteract-event Ryla (Rotary Youth Leadership Award) bij Fitland in Oss heeft JCI de Maaskant het Wereldhandelspel verzorgd voor jongeren tussen de 18 en 26 die samen willen werken aan hun leiderschaps-kwaliteiten. Ryla is een samenwerkingsverband van Rotary Club Den Bosch-West, Oss, Oss-Maasland en Schaijk/Land van Ravenstein. Er wordt teruggekeken op een geslaagde avond!”.

Prominentendiner 2017

2 feb. 2017  – Het prominentendiner 2017 van JCI de Maaskant vond plaats in Restaurant ’t Klooster in Uden. Een bourgondische plek om tot rust te komen en te genieten. Het was een goed weerzien van oude bekenden (oud JCI-leden) en het huidige JCI-bestuur in een schitterende omgeving. Met heerlijke afwisselende gerechten en onder het genot van een goed glas wijn werkelijk een topavond!

CvA Gelukkig in Emmen

14 jan. 2017  – Het eerste CvA van 2017 was in WILDLANDS Emmen. JCI de Maaskant was goed vertegenwoordigd. Zo waren er inspirerende workshops met de dieren en trainingen over pitchen en voeding. Tussen de apengeluiden hebben we gedineerd op deze unieke locatie en het feest vond plaats in de speelhal waar een mooie dansvloer en DJ aanwezig waren. Een evenement om nooit meer te vergeten!

ALV - Nieuw bestuur 2017

9 jan. 2017 – Tijdens de eerste ALV van 2017 vond de bestuurswissel plaats. Nachalle, Michou en Lobke droegen hun taken over aan drie nieuwe bestuursleden. Elwin van der Hall neemt de voorzittershamer over, Shirley de Koning is de nieuwe penningmeester en Margeertje Schampers is de nieuwe secretaris. Een toffe ALV, waar de nieuwe kreet van 2017 werd gepresenteerd, “Elkaar inspireren!”.

Eet-ALV - Nieuw lid - Marieke Schepens

12 dec. 2016  – De afsluitende ALV vond plaats in het Bomenpark in Heesch. Onder het genot van een goed diner werd Marieke Schepens uit Veghel gepind als nieuw lid. Marieke werkt als Communications Officer bij Bierens Incasso Advocaten. Ze kwam in aanraking met JCI via het 1000-kansen project (waar ze heel enthousiast over is). In 2017 gaat ze dit project met andere leden opstarten voor de Maaskant.

Kennisquiz JCI Quadrivium

18 nov. 2016  – JCI Quadrivium organiseerde in de Gruyterfabriek in ‘s-Hertogenbosch een kennisquiz met als goed doel het Bossche Netwerk Tegen Armoede (meer info vind je hier www.netwerktegenarmoede.nl). Tijdens deze avond werd voor dit doel ruim €3000 opgehaald. Met 6 man sterk hebben we ons bestje beentje voorgezet en sloten we deze gezellige avond af met een gedeeld 6e plek op ongeveer 16 teams!

Training - Effectief onderhandelen

14 nov. 2016 – Renee van der Zwan en Kristel Jansen gaven ons de training Effectief Onderhandelen. Van confrontatie tot samenwerking. Hoe kom je tot overeenstemming? Welke conflictstijlen zijn er? En hoe werkt de Harvard-methode? Aan de hand van verschillende oefeningen zijn tijdens deze training onze onderhandelingsvaardigheden aangeslepen.

Bedrijfsbezoek IBN Productie Veghel

Donderdag 20 okt. 2016  – Bedrijfsbezoek bij IBN Productie te Veghel. Na uitleg van Wim van Wanrooij en Corina Kersten zijn we door de het pand rondgeleid waar onder andere lampen en automatten worden geproduceerd. Een inspirerende middag waarin goed duidelijk werd hoe mensen met een beperking tot de arbeidsmarkt in staat zijn hoogwaardige producten te produceren.

ALV - Nieuw lid - Paul van Schijndel

Maandag 10 okt. 2016  – Paul van Schijndel is tijdens de ALV gepint en lid geworden van JCI de Maaskant. Paul is sinds 7 jaar eigenaar van Invascon Internetoplossingen uit Oss. Hij bouwt daarmee websites en webshops en voorziet bedrijven in internetmarketing en content. “JCI de Maaskant is een leuke groep ondernemende mensen, de activiteiten spreken me aan en de trainingen zijn erg waardevol”, aldus Paul.

Buitengewoon NC 2016

30 sept. – 2 okt. 2016  – Het jaarlijkse NC was dit jaar in Den Haag met als inzet lokale impact door samenwerking met o.a. het Rode Kruis en Cordaid. Via vraagstukken en projecten konden deelnemers een concrete bijdragen leveren. Een en ander afgewisseld door leuke feestjes op de Pier van Scheveningen en in Nieuwspoort. Door een grote afvaardiging vanuit JCI de Maaskant werd er een zware prijs in de wacht gesleept!

Bedrijfsbezoek Kermis Uden

21 juli 2016  – JCI de Maaskant mocht een uniek kijkje nemen achter de schermen bij de Megakermis in Uden. De Gemeente Uden en de Bovak hielden een openhartig verhaal over wat er zoal komt kijken bij het houden van een kermis. Kosten, energievoorzieningen, het selecteren van attracties, veiligheid, werktijden en de voorbereidingen die een jaar in beslag nemen. Een interessante middag!

ALV - nieuw lid Shirley de Koning

11 juli 2016  – Tijdens de ALV en jaarlijkse BBQ is Shirley de Koning officieel lid geworden van JCI de Maaskant. Shirley is grafisch vormgever en eigenaar van IMSURE waar haar creativiteit perfect tot uiting komt. Voor logo’s, huisstijlen, folder, brochures en concepten moet je bij IMSURE zijn! Shirley “Ik vind JCI de Maaskant en de dingen die we doen en leren erg leuk”. Shirley, welkom!

Escape Room - Ravenstein

5 juli 2016  – Met een flinke groep lieten wij ons opsluiten in de Escape Rooms van “In alle st(r)aten” in Ravenstein. Één groep in de wijnkelder, de andere groep in de boerenstal. Met nog 14 seconden op de klok lukte het de groep in de wijnkelder om het mysterie op te lossen. De groep in de boerenstal was minder fortuinlijk, maar dat mocht de pret niet drukken. Wederom een geslaagde activiteit.

Training Effectieve Teams

13 juni 2016  – In Uden (waar we een ruimte bij Gerrits & van Gulick mochten gebruiken) hebben we een training effectieve teams gehad. Hoe stel je een team samen? Het kennen van elkaars kwaliteiten. Uitleg over de Teamfasen Forming, Norming, Storming en Performing en hoe je dit proces opnieuw start als er een nieuw teamlid bijkomt. Dit was voor ons een interessante, goed gegeven en nuttige training!

Speedaten met Tom Coronel

21 april 2016  – JCI de Maaskant organiseerde speeddaten met Tom Coronel op de Osse TBL. Met een goed gevulde zaal en een enthousiaste Tom kijken we terug op een geslaagd event! Tom is een autocoureur in de WTCC-klasse en broer van de eveneens bekende Tim Coronel. Naast coureur is Coronel ook zakenman. Hij is eigenaar van de kartbaan in Huizen en mede-eigenaar van Create2Fit Webshops.

Bedrijfsbezoek - Verspillingsfabriek

9 mei 2016  – Samen met JCI de Kempen bezochten we de Verspillingsfabriek in Veghel, onderdeel van Hutten. Jaarlijks gooien consumenten 50 kg. voedsel p.p. weg, om het nog maar niet over leveranciers te hebben. De Verspillingsfabriek doet hier wat tegen. Zo maken ze tomatensoep van alle tomatenkontjes die een grote fastfood-keten weggooit en worden hamburgerbakjes van soja gemaakt.

NL Doet - Hokazo

11+12 mrt. 2016 – In twee dagen tijd hebben we Dierenopvangcentrum Hokazo in Uden geholpen met het opknappen van de dierenverblijven. Er is flink geklust, de verblijven zijn allen voorzien van een nieuwe lik verf, de receptie en de deuren zijn schoongemaakt en er is een nieuwe brievenbus opgehangen. Voor Hokazo is het doel bereikt. Zij waren erg blij met de hulp en kunnen diverse klussen afstrepen van hun klussenlijst.

Training - JCI Ledenwerving

15 feb. 2016 – Een avond infotainment, mind opening, discussie en verandering gecombineerd met veel lol. We leerden elkaar als JCI-lid van de andere kant kennen en in een interactieve discussievorm werd korte metten gemaakt met “limiting believes”. Aangezien we na 2015 nog maar met een klein clubje leden over waren gebleven, kwam deze training op het juiste moment.